Nieuws

25-jarig jubileum Marjan van der Steen

18 januari 2024

25-jarig jubileum Marjan van der Steen

​"Een systeembeheerder en een administratieve duizendpoot", zo luidde de advertentie waarop Marjan van der Steen (nu applicatiecoördinator) 25 jaar geleden solliciteerde. "Ik moest verstand hebben van boekhouding, inkoopprijzen, technische zaken van pc's en software. Het was een veelomvattende functie. Ik voelde meteen een binding en wist 'dit is het', en dat terwijl ik toen nog niets van het bedrijf had gezien." Een gesprek met Marjan die op 18 januari haar 25-jarig jubileum bij Hollander Barendrecht viert.

Rode draad

De rode draad gedurende die jaren is altijd Nelleke Huijgen (applicatiebeheerder) geweest. "Nel is een jaar ouder dan ik en was al eerder in dienst bij Hollander. Zij was gewend in een mannenwereld te werken, en daar kwam ik dan ineens! Het is achteraf allemaal goed uitgevallen, want tot op de dag van vandaag zijn we echt onafscheidelijk. In de eerste jaren beheerden we alle systemen zelf en verrichtten we veel hand- en spandiensten voor de inkopers en verkopers. Soms hielpen we ook in de loods met orderpicking als de nood hoog was, en we gingen om beurten op zondagochtend (ik op de fiets) naar Hollander om de AS400 (RPO) tapes te verwisselen, dat kun je je nu niet meer voorstellen! Nel was in die jaren de chef van de afdeling, en dat liet ze ook zo nu en dan duidelijk merken, op een leuke manier uiteraard haha. Uiteindelijk ben ik doorgestroomd toen Nelleke minder ging werken en een stap terugzette, en die rol heb ik nooit meer teruggegeven. Nelleke heeft weleens gezegd: 'Ik heb jouw leiderschapskwaliteiten pas laat gezien.' Daar was ik het eigenlijk niet mee eens, omdat ik op het moment toen het nodig was, er stond, en dat had ik te danken aan Nelleke die mij jarenlang had begeleid en eigenlijk zonder het te weten, mij goed had voorbereid. Daar ben ik haar nog altijd dankbaar voor!

Nelleke en Marjan

Meebewegen

Door de jaren heen heeft Marjan grote veranderingen bij Hollander gezien. "Allereerst de uitbreiding van de Plus-supermarkten naar geheel Nederland en de verhuizing naar een echt distributiecentrum. Ik heb een groot aandeel gehad in de techniek van de nieuwbouw, dus alle netwerkaansluitingen die je ziet, heb ik allemaal ingetekend, inclusief de hele kantoorinrichting en ik heb een grote bijdrage geleverd aan de WMS-implementatie. Daarbij kregen we ook nog een heel nieuw assortiment erbij, namelijk semivers. Dat was een flinke uitdaging qua inrichting. We zijn toentertijd veranderd van commercieel bedrijf naar logistiek dienstverlener. Dat is een slimme zet geweest! We verkopen niet langer kistjes sinaasappels aan de achterkant van de deur, wat ook leuk was, maar dat was toen. Ik ben weliswaar al lang in dienst, maar ik sta te trappelen om door te gaan en een verschil te maken".

"De familiecultuur en iets voor elkaar over hebben, dat is toch wel de kern waarom ik zo van Hollander houd!"

Trots

"Ik heb veel mooie projecten voor Plus mogen uitvoeren, maar persoonlijk ben ik het meest trots op het feit dat ik drie keer een klantimplementatie heb mogen doen: SuperDirect, Stock-On (beiden e-commerce) en de laatste was voor Edeka. Toentertijd had directeur Stein van Est die nieuwe klant (Edeka) binnengehaald, maar wat dan? Binnen twee maanden moest alles geregeld zijn, en we hadden nog helemaal geen WMS voor het proces! Toen zijn we naar Duitsland gereden, hebben gesprekken gevoerd om o.a. de interfaces op te zetten en hebben binnen twee maanden een warehouse-operatie opgezet incl. nieuwe WMS. Dat is eigenlijk de grondlegger van hoe Edeka vandaag de dag voor The Greenery zo'n grote klant is. De basis is altijd geweest dat wij als Hollander heel snel kunnen schakelen met de klant".

Marjan en Nelleke bij Edeka

Bedrijfscultuur

"Het mooie aan Hollander is dat we hier nog echt een familiecultuur hebben. Als het nodig is staan we altijd voor elkaar klaar, het maakt niet wanneer. Ik zie dat ook terug wanneer er last minute iets geregeld moet worden; ik kan dan altijd de jongens van transport bellen, of midden in de nacht schakelen met expeditie, process control en de teamleiders. Iets voor elkaar over hebben, dat is toch wel de kern waarom ik zo van Hollander houd!” Marjan voorziet dat ze nog tot haar pensioen samen met Nelleke voor Hollander blijft werken. "Het heeft alles te maken met of we blijven bewegen, vernieuwen en dingen samendoen. Hoe kunnen we met elkaar blijven aansluiten?"