Nieuws

Interview met Stagiair Finn van der Meulen

17 april 2024

Onlangs informeerden we je over de hoge opkomst op de logistieke stagemarkt bij het STC in Rotterdam. Finn Van der Meulen, stagiair bij Hollander Barendrecht, was eerder al in aanraking gekomen met Hollander. Finn is 21 jaar, komt uit de Hoeksche Waard, studeert Logistics Management aan de hogeschool en is recentelijk begonnen aan zijn afstudeerstage bij Hollander Barendrecht.

Interview met Stagiair Finn van der Meulen

Een gesprek met Finn over zijn ervaringen bij Hollander, zijn afstudeerproject en zijn drive voor logistiek.

Voorliefde voor vers logistiek

Het was eigenlijk een logische stap dat Finn voor een logistieke opleiding koos. Van jongs af aan was Finn altijd al bezig met routebeschrijvingen en maakte hij de vakantieplanning voor zijn ouders. Daarnaast helpt het dat zowel zijn moeder als zijn vader werkzaam zijn in de logistieke sector. Je kunt dus wel zeggen dat logistiek hem met de paplepel is ingegoten! Naast zijn studie is Finn ‘s avonds werkzaam als teamleider AGF bij Jumbo supermarkt Oud-Beijerland. De link met The Greenery maakte hij dan ook snel.

Hollander Barendrecht

Finn kwam bij Hollander terecht via een niet zo ongewone maar effectieve route: een post op LinkedIn over zijn zoektocht naar een afstudeerstage trok de aandacht van zijn buurvrouw Nienke de Jong (data analist). Het contact met stagebegeleider Martin Hoving werd snel gelegd en Finn kon als stagiair aan de slag. Finn: “Het was een goede onboarding waarin ik de tijd kreeg om kennis te maken met het bedrijf. Zo heb ik meegelopen bij productie, ben ik meegegaan met de vrachtwagen en heb ik andere The Greenery-locaties zoals het R-DC en Fust & Verpakkingen bezocht. Dat heeft echt geholpen, want in het begin was het voor mij niet duidelijk wat elke locatie precies doet.”

Stageopdracht

Tijdens zijn stage heeft Finn veel geleerd, vooral het belang van directe communicatie en het zelfstandig benaderen van mensen. Zijn project, gericht op het optimaliseren van het uitsluisproces, heeft hem dan ook uitgedaagd. “Het te veel aan rolcontainers op de uitsluisbaan is een complex proces. Tegelijkertijd is het ook een dynamisch proces en dat maakt het interessant!” Overigens is Finn zeer te spreken over de balans tussen goede begeleiding en het tonen van eigen initiatief.

Vooruitblik

Wat de toekomst betreft, ziet Finn een duidelijk pad bij een bedrijf als Hollander voor zich, gezien de dynamiek en de kansen die aansluiten bij zijn interesse in logistiek. Wat precies, dat weet hij nog niet; zijn interesse gaat uit naar transportplanning, warehouse management, operations en nog veel meer. Finn waardeert de open bedrijfscultuur van Hollander, waarin een persoonlijke touch en collegialiteit hoog in het vaandel staan. Zijn advies aan andere studenten is dan ook om open en authentiek te zijn, en mocht je toevallig een buurvrouw hebben die bij Hollander of The Greenery werkt, dan is dat altijd mooi meegenomen.